Олег Синєгубов зустрівся з представниками Української ресторанної асоціації

Надрукувати

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов та його заступники Катерина Рижеченко й Євген Греков зустрілися з засновниками Української ресторанної асоціації Сергієм Трахачовим і Софією Коломицевою.

Представники асоціації їздять містами України та зустрічаються з місцевою владою. Обговорюють питання виходу з карантину  та консолідації зусиль для подальшого розвитку ресторанної галузі регіону. Полтавщина – третя область після Харківщини та Сумщини, яку вони відвідали.

Під час зустрічі обговорили ідеї з розвитку ресторанної та гастрономічної культури області.

Зокрема,  ресторанну галузь в регіоні долучать до Програми «Магніти України».

Олег Синєгубов наголосив, що розвиток індустрії гостинності у регіоні одне з пріоритетних завдань.  Влада  готова співпрацювати з рестораторами та іншими представниками закладів харчування. Адже тісна співпраця – запорука створення якісного та унікального туристичного продукту.

Продукування кейкінг сервісу з гастрономічною тематикою,  притаманна саме Полтавській області.

«У нас чимало туристичних маршрутів. Нині туристи вибагливі. Серед запитів чимале місце посідають гастрономічні. Тож ми маємо підтримувати вже існуючі заклади, включати їх в туристичні маршрути та за потреби на локаціях відкривати нові», – сказав Олег Синєгубов.

При Полтавській облдержадміністрації створюють координаційну раду з питань туризму. Катерина Рижеченко запропонувала, щоб до неї ввійшли й представники асоціації.

А наостанок, обговорили актуальність співробітництва із департаментом освіти.

Учасники зустрічі домовилися щодо підписання Меморандуму про співробітництво та спільну роботу.