З 24 червня і до завершення карантину змінено режим роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області

Надрукувати

На виконання урядового рішення та з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 з 24 червня і до завершення карантину змінено режим роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області. Відтак в усіх пенсійних установах області, включаючи сервісні центри Фонду, робочий день триває з 10-00 до 19-00 у понеділок-четвер та з 10-00 до 17-45 - у п’ятницю.

В умовах адаптивного карантину сервісні центри Пенсійного фонду області працюють у штатному режимі, але за попереднім записом та дотриманням всіх протиепідемічних вимог.

Відповідно до Закону України „Про Державний бюджет України на 2020 рік” з 1 липня проведені перерахунки пенсійних виплат у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. У Полтавській області перераховано 87% всіх пенсій. І хоча підвищення будуть незначними, але додаткова потреба для виплати пенсій у липні складе майже
7 млн грн.

У результаті перерахунків і підвищень середній розмір трудової пенсії на Полтавщині з початку року збільшився майже на 300 гривень і досяг 3 196 гривень. Середній розмір пенсій представників силових структур нині становить 5 199 гривень, що майже на 100 гривень більше, ніж на початок року.

На нараді у голови облдержадміністрації, яка відбулася 15 червня у режимі відеоконференції, начальник Головного управління Володимир Тараторін висвітлив питання „Про результати реорганізації органів Пенсійного фонду області та хід впровадження єдиних стандартів обслуговування громадян для забезпечення доступності під час надання послуг”.

У виступі зазначалося, що зараз в регіоні прийом громадян здійснюється в 30-ти сервісних центрах, які функціонують в усіх районах області. До того ж на базі об’єднаних територіальних громад, центрів надання адмінпослуг та «прозорих офісів» створено 49 віддалених робочих місць, де прийом громадян під час карантину був призупинений.

Крім основної теми виступу, начальник Головного управління порушив ряд актуальних питань роботи пенсійної галузі. Йшлося, зокрема, про електронні сервіси Пенсійного фонду, про компенсаційні виплати, доплати та перерахунки, які відбулися протягом квітня-травня, про подальші перспективи роботи Фонду.

Зважаючи на подальше продовження карантину та дбаючи про безпеку відвідувачів, працівники Фонду протягом червня розгорнули широку комунікаційну кампанію щодо залучення до електронних сервісів. Сучасний та зручний інтернет-ресурс (https://portal.pfu.gov.ua/) –  вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України – дає можливість всім без винятку категоріям людей, які обслуговує Фонд, дистанційно користуватися широким переліком послуг.

Протягом червня в області виявили бажання стати користувачами порталу 2280 осіб. У цілому до електронних сервісів Фонду залучилися вже майже 44 тис. мешканців Полтавщини.

У червні були здійснені відповідні підготовчі заходи щодо впровадження з 1 липня 2020 року автоматичного (без звернення особи) призначення пенсії за віком після досягнення пенсійного віку. У такий спосіб призначатимуть пенсію за віком особам, які мають бажання оформити її дистанційно з використанням кваліфікованого електронного підпису. Для цього на вебпорталі необхідно буде заповнити анкетні дані, додати скановані копії документів, які підтверджують трудовий стаж, погодити автоматичне призначення пенсії й надіслати до Пенсійного фонду України на опрацювання. Наразі вже здійснили ці нескладні кроки 8 осіб.

Фінансування пенсій у червні здійснювалося у встановлені строки і завершилося 25 червня. У цілому до банківських установ та поштових відділень спрямовано 1 448,5 млн грн.