Previous Next

На Полтавщині розглянули пропозиції до Стратегії регіонального розвитку Полтавської області на 2021-2027 роки з питань культури і туризму

Надрукувати

За участі  заступника голови Полтавської обласної державної адміністрації Катерини Рижеченко відбулось засідання робочої підгрупи з розробки пропозицій до Стратегії регіонального розвитку Полтавської області на 2021-2027 роки з питань культури і туризму.

Заступник директора Департаменту культури і туризму Інна Шерстюк розповіла про напрямки, що стосуються даної галузі.

Зокрема, учасники засідання обговорили створення в області віртуального інформаційного центру, розробку нових туристичних маршрутів, під’їзд до об’єктів тощо. До 2027 року планують перетворити ще низку об’єктів на «туристичні магніти» та облаштувати кемпінги на дорогах.

Також до Стратегії включать створення бренду Полтавської області. Нині завершують розробку логотипу.

«Ідея буде обговорена на громадських слуханнях. Надалі розроблятимемо повноцінний брендбук, щоб потім його використовувати на всіх рівнях промоцій: регіональному, вітчизняному,  міжнародному. Наприклад, багато хто асоціює Полтавщину з галушкою. З одного боку не погано, але ми можемо пропонувати інший варіант», – сказала Інна Шерстюк.

Катерина Рижеченко зазначила, що всі пропозиції будуть прийняті, розглянуті та прописані. На виході це має бути якісний перспективний продукт.

«Наша головна мета – зробити реальні речі. Не має бути так, що все озвучене залишилося лише на папері. Тож приймаємо будь-яку допомогу та критику. Стратегія має бути орієнтована на споживача культурних і туристичних послуг», – сказала Катерина Рижеченко.

Наступне засідання підгрупи відбудеться за тиждень.