Previous Next

«Виконання програми «Велике будівництво» – це особиста відповідальність кожного голови РДА», – Олег Синєгубов

Надрукувати

1 березня 2020 року вступила в дію Національна програма «Велике будівництво», якою передбачено будівництво, реконструкція та капітальний ремонт шкіл, дитячих садків, стадіонів, приймальних відділень лікарень, амбулаторій та доріг на всій території країни. 

На Полтавщині визначено 10  об’єктів масштабного будівництва. З них один уведений в  експлуатацію. Це капітальний ремонт покрівлі з утепленням горищного поверху адмінбудівлі в Полтаві. Три об’єкти готові на 90-98%. Це термомодернізація Полтавського обласного клінічного онкологічного диспансеру, реконструкція Полтавського обласного клінічного кардіологічного диспансеру, корпусу інтервенційної кардіології та реабілітації, капітальний ремонт приміщень приймально-діагностичного та рентгенологічного відділень першого поверху хірургічного корпусу КП «ПОКЛ імені М.В. Скліфосовського Полтавської обласної ради».

Інші об’єкти готові на понад 50%. Це ЦНАП у Полтаві, реконструкція існуючого гаража під підземний паркінг КУ «Полтавського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», реконструкція покрівлі гуртожитку Гадяцького коледжу культури і мистецтв імені І.П. Котляревського. 

Про це на колегії ОДА розповіла в.о. директора Департаменту будівництва, містобудування і архітектури Ірина Особік.

«Невід’ємною частиною програми «Велике будівництво» стала президентська програма «100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів», у межах якої в області першочергово були визначені 15 об’єктів – 5 шкіл, 5 садочків, 5 стадіонів», – сказала Ірина Особік. 

Вона поінформувала присутніх про стан виконання робіт на об’єктах. 

«Незважаючи на поточні проблеми, які вирішуються у робочому порядку, програма «Велике будівництво» в області реалізується. Об’єкти, заплановані до вводу в експлуатацію, будуються. Програму Кабінету Міністрів України і Президента України буде виконано», – сказала Ірина Особік.

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов звернув увагу присутніх на реконструкцію будівлі школи під ДНЗ в селі Піщане Кременчуцького району, де вже втретє оголошують тендерні торги, та запропонував Департаменту надати консультативну допомогу. І додав, що кошти там виділені повністю. Також очільник області наголосив, що затримки здачі будівель в експлуатацію через ДАБІ не повинно бути.

«Відпрацьовано певний алгоритм дій. Були затримки, але нині питання вирішено і перепон з цим немає. У нас відбулася селекторна нарада з очільником ДАБІ з питань «Великого будівництва». Тож наголошую, що затримок із введенням в експлуатацію будівель не може бути. Об’єктивних перешкод немає», – сказав Олег Синєгубов.

Голова облдержадміністрації наголосив, що всі голови РДА, на чиїй території відбувається програма «Велике будівництво», мають контролювали хід її виконання.

«Який би об’єкт на вашій території не будували – чи то приймальне відділення, чи садочок, чи школу ви маєте контролювати хід будівництва. Виконання програми «Велике будівництво» – це особиста відповідальність кожного голови РДА», – сказав Олег Синєгубов. 

Також цього року в області мають реконструювати 8  приймальних відділень під відділення невідкладних станів.

Крім того, програмою «Велике будівництво» передбачено будівництво та ремонт 22 об’єктів на автодорогах загального користування місцевого значення. Фінансування  становить понад 590 млн грн на 12 об’єктів. Укладено угоди по 10. На 9 – розпочали роботи. По поточних і середніх ремонтах  загальне фінансування – понад 445 млн грн.