Previous Next

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов відвідав з робочою поїздкою Кременчуцький район

Надрукувати

Реалізацію об’єктів національної програми «Велике будівництво», опорну школу, дитячі садки та центр надання адміністративних послуг у Кременчуцькому районі оглянув голова облдержадміністрації Олег Синєгубов під час робочої поїздки.

Зокрема, ознайомився з реконструкцією будівлі школи під ДНЗ в селі Піщане Кременчуцького району. Цей об’єкт фінансується за рахунок коштів ДФРР та місцевого бюджету.

Як розповіла начальник відділу освіти Зінаїда Павлиш, у селі є дитячий садок «Ластівка», але він розрахований на 50 дітей.

«На черзі вже маємо 46 заяв. Це буде філія вже існуючого садочка. Розрахований садочок на 80 дітей. У старому – залишиться молодша група, а тут буде середня і старша. Всього 4 групи», – розповіла Зінаїда Павлиш.

Нині оголосили втретє тендерні торги, які мають завершитися 30 червня. Будівельні роботи ще розпочинали.  Кошти виділені в повному обсязі.

«Ви розумієте, що коли ми включили ваш  проєкт до переліку тих, що фінансуються з державного фонду регіонального розвитку, то хтось інший не потрапив. Тож ми повинні докласти всіх зусиль, щоб роботи почалися як найшвидше. До вересня потрібно виконати всі роботи. Діти мають прийти до оновленого дитсадка», – сказав Олег Синєгубов.

У продовження візиту очільник області відвідав відреконструйовані ЦНАП  та Будинку культури  с. Піщане.

«Клуб збудували в 1956 році. З того часу його не реставрували. І лише останні роки почали відновлювати будівлю. Зробили термомодернізацію,  замінили вікна. Виконали оздоблювальні роботи. Залишилися облаштувати прилеглу територію та будівлю зовні. У клубі є зала для урочистої церемонії реєстрації шлюбів», – розповіла Зінаїда Павлиш.

Крім того, Олег Синєгубов відвідав опорну школу та дитсадок «Чебурашка»  в селі Пришиб та поспілкувався з місцевими жителями.

Серед проблем, що турбують громаду – устаткування водопровідної мережі, робота промислових відстійників та сміттєзвалище.

Голова пообіцяв посприяти у вирішенні питання з водопровідною мережею та розібратися з сміттєзвалищем. Але місцева громада має надати своє бачення щодо його створення та пропозиції.