У Горішніх Плавнях відзначили свято «Олімпійського дня»

Надрукувати

У Горішніх Плавнях відбулася он-лайн естафета, присвячена «Олімпійському дню». Щороку цей спортивний захід проводиться по всій країні і приурочений до дня заснування Міжнародного Олімпійського Комітету – 23 червня 1894 року, повідомляє Національний Олімпійський комітет.

Представники майже усіх відділень дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста передавали естафету від однієї секції до іншої, тримаючи символічний надпис «Олімпійський день-2020» англійською мовою.

У Горішніх Плавнях онлайн естафета стартувала у ДЮСШ № 3 на території яхт-клубу, а її завершення відбулося у відділенні боксу ДЮСШ № 1. У кожній секції його спортсмени почули слова привітання від виконавчого директора відділення НОК України у місті Горішні Плавні Миколи Шишлікова.

Загалом участь у онлайн-естафеті взяли представники дванадцятьох відділень. У ДЮСШ № 1 це відділення боксу, дзюдо, кульової стрільби, тенісу, велоспорту, легкої атлетики та плавання.

 «Я сподіваюсь, що такі заходи знайомлять дітей з олімпійським рухом, а у юних спортсменів після таких спортивних свят з’явиться більша мотивація до занять олімпійськими видами спорту», - зазначив бронзовий призер чемпіонату світу з кульової стрільби, чемпіон Європи, майстер спорту міжнародного класу, діючий спортсмен та тренер відділення кульової стрільби ДЮСШ № 1 Владислав Григоренко, який також був учасником заходу.

У ДЮСШ № 3 участь у святі «Олімпійського дня» взяли представники відділень бадмінтону, веслування на байдарках і каное, веслування на човнах класу «Дракон», баскетболу та вітрильного спорту.

Усі учасники отримали олімпійські сувеніри від відділення НОК України у м. Горішні Плавні, які юнакам та дівчатам вручали виконавчий директор міського відділення НОК України Микола Шишліков та завідувачка сектором фізичної культури та спорту, відділу культури, спорту і туризму Ольга Карпенко.