Previous Next

До кінця літа нову амбулаторію в Піщанській ОТГ мають здати в експлуатацію

Надрукувати

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов оглянув амбулаторію в селі Кривуші, яке входить до Піщанської ОТГ. Будівельні роботи на об’єкті цілком завершені. Влаштовано фундаменти, стіни, покрівлю, інженерні мережі, зовнішнє та внутрішнє опорядження, благоустрій. Закуплене необхідне обладнання. 

Амбулаторію здадуть в експлуатацію після корегування проєктно-кошторисної документації для визначення остаточної вартості фондів та передачі на баланс сільській раді. 

Працюватимуть у новій амбулаторії лікар, дві медсестри, молодша медична сестра і водій. Піщанський сільський голова Олександр Красницький зазначив, що в закладі є місце для ще одного лікаря, тож шукають фахівця. Відкрити амбулаторію планують до кінця літа.

Лікар загальної практики – сімейний лікар Кривушанської АЗПСМ Григорій Нестерчук, який нині працює у старій амбулаторії й продовжить роботу в новій, розповів, що нині укладено 1550 декларацій із жителями сіл Кривуші, Ковалівка, Михайленки, Самусівка та інших населених пунктів. 

«Всього маємо відкрити в області 29 нових амбулаторій. Із них по п’яти-шести нині відбуваються процедури здачі в експлуатацію, – розповів Олег Синєгубов. – У серпні амбулаторія в Кривушах має почати роботу. Це наше спільне завдання. Об’єднана територіальна громада має якнайшвидше отримати сучасну амбулаторію, а лікарі – починати працювати в сучасних умовах». 

Загальна кошторисна вартість об’єкта – понад 6 мільйонів гривень.