Previous Next

У Хоролі готуються до реконструкції приймального відділення лікарні, а в Лубнах уже розпочали будівельні роботи

Надрукувати

За дорученням голови Полтавської облдержадміністрації Олега Синєгубова перший його заступник Дмитро Лунін перевірив стан підготовки лікарень Хорола та Лубен до реконструкції приймальних відділень. Нагадаємо, цього року на Полтавщині в межах програми Президента «Велике будівництво» відремонтують 8 приймальних відділень медзакладів.

Кошторисно-проєктна документація на ремонт і переведення приймального відділення КНП «Хорольська центральна районна лікарня» у відділення невідкладних станів уже виготовлена. Нині оголошено тендер на проведення робіт.

«Доки чекаємо підрядника, своїми силами споруджуємо пандус, встановили ліфт та відремонтували санвузли, – повідомив головний лікар Михайло Виноград. – Зараз у приймальному відділенні за добу приймаємо до 30 осіб, а після ремонту зможемо 50-60 пацієнтів приймати: планових, екстрених і тих, хто сам звернеться за допомогою».

На реконструкцію приймального відділення буде направлено більше 6 мільйонів гривень субвенції соціально-економічного розвитку, а також передбачене співфінансування з місцевого бюджету.

Перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін повідомив, що лікарням треба виконати ремонт приймальних відділень до листопада 2020 року.

«Закупівлю дороговартісного обладнання у відремонтовані приймальні та відділення екстреної допомоги держава бере на себе. І ми маємо скористатися такою можливістю. Адже КТ, МРТ, ангіографи та сучасні рентген-апарати за рахунок місцевих бюджетів ми придбати не зможемо. Уже в кінці літа це обладнання буде в лікарнях», – повідомив Дмитро Лунін.

Тому медзаклади в одному відділенні зможуть проводити весь об’єм обстежень. На Хорольську ЦРЛ – особлива надія, адже сюди дуже часто привозять травмованих у ДТП.

Перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін разом із народним депутатом Анастасією Ляшенко оглянули КП «Лубенська лікарня інтенсивного лікування», де вже підрядник розпочав будівельні роботи приймального відділення.

На реконструкцію та закупівлю обладнання буде витрачено більше 40 мільйонів гривень із державного бюджету та більше мільйона – з місцевого. Міський голова Лубен Олександр Грицаєнко запропонував підрядній організації залучити субпідрядника і збільшити кількість будівельників, щоб пришвидшити процес і за 4 місяці виконати всі роботи.

За програмою «Велике будівництво» також заплановано ремонт у приймальних відділеннях ще кількох лікарень у Гадячі, Кременчуці, Полтаві, Миргороді, Горішніх Плавнях.

Кожного тижня в Полтавській ОДА на нараді обговорюють із районами хід проведення тендерів і будівельних робіт. Також спеціально створена мобільна група виїжджатиме на об’єкти, щоб контролювати хід виконання ремонтів згідно з графіком.