Previous Next

У Полтаві презентували швейцарсько-український проєкт, що надає нові можливості освіти у громадах

Надрукувати

24 червня 2020 року в Полтавському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти ім.М.В.Остроградського відбувся онлайн-брифінг «Нові можливості для освіти в громадах». Мета заходу – презентація та запуск Швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» у Полтавській області.

Проєкт спрямовано на підтримку двох ключових реформ в Україні – освіти та децентралізації. Результатом діяльності проєкту має стати впровадження та розвиток демократичного, прозорого та підзвітного управління освітою у громадах-партнерах, залучення громадян до прийняття рішень у ОТГ, включаючи учнів та учениць, освітян, представників влади, батьків, представників ЗМІ.

Із вітальним словом до учасників брифінгу звернулись: Дмитро Лунін, перший заступник голови Полтавської ОДА; Ілона Постемська, національна координаторка програм Швейцарського бюро співробітництва в Україні; Віта Ковальська, директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА; Юрій Кращенко, начальник управління державної служби якості освіти у Полтавській області.

Учасниками заходу стали представники офісу Проєкту, Міністерства освіти і науки України, Міністерства розвитку громад та територій України, Полтавської обласної державної адміністрації, Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА, Управління державної служби якості освіти у Полтавській області, Асоціації Об’єднаних територіальних громад, Полтавської обласної асоціації органів місцевого самоврядування, галузеві експерти, представники ОТГ, ЗМІ, громадськість.

У рамках брифінгу Валентина Полторак, менеджерка Проєкту DECIDE, заступниця голови ГО DOCCU та Віталій Зелюк, регіональний координатор проєкту DECIDE у Полтавській області, директор Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім.М.В.Остроградського презентували Проєкт для загалу.