Розпочато прийом заявок на другий щорічний конкурс журналістських робіт «Суд людською мовою»

Надрукувати

Журналістів/ок, блогерів/ок, які висвітлюють судову тематику, запрошують до участі у другому щорічному конкурсі журналістських робіт «Суд людською мовою». Конкурс проводить громадська правозахисна організація «Вектор прав людини» за підтримки партнерів, серед яких – Координаційний центр з надання правової допомоги.

Конкурс відбувається вдруге. Цього року розширено коло запрошених та відкрито можливості для студентів/ок спеціальності «Журналістика», які також можуть подати свої роботи.

Цілі Конкурсу:

Якщо ви пишете про суди, суспільно важливі та резонансні справи, судову реформу та зацікавлені у підвищенні якості судової журналістики, запрошуємо вас стати частиною руху за її розвиток та вдосконалення.

До участі приймають роботи судової тематики в текстовому, відео- та аудіоформатах. Журі відзначить кращі роботи, які посядуть І, ІІ, та ІІІ місця.

Цього року партнери Конкурсу – Національна спілка журналістів України – запровадили спеціальну номінацію – «Кращий матеріал про позитивний приклад судового захисту прав людини». Організатори Конкурсу залишають за собою право запровадження додаткових номінацій під час прийому чи відбору робіт, про що буде публічно оголошено.

Участь у Конкурсі відкрита для авторів/ок, які опублікували матеріали з моменту завершення прийому робіт першого Конкурсу, тобто пізніше 31 жовтня 2019 року. Кожен/а учасник/ця може подати необмежену кількість конкурсних робіт, оформивши їх окремими конкурсними заявками. Дедлайн для подачі заявок – 30 вересня 2020 року.

Переможців оголосять на церемонії нагородження. Всі учасники/ці конкурсу отримають пам’ятні сертифікати.

Щоб узяти участь у конкурсі, слід:

Ознайомитися із положенням про конкурс можна тут – https://bit.ly/2Cl0rlq.

Подати роботу, заповнивши онлайн-форму за посиланням: https://forms.gle/PoaECPydoam5fysg9. У разі подання двох або більше робіт, онлайн-форму треба заповнювати для кожної роботи окремо.

Якщо ви студент/ка та ще не маєте досвіду публікації матеріалу в ЗМІ, у вас є можливість опублікувати свої матеріали у ресурсному хабі Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка «Права людини та медіа діяльність». Для цього свою роботу необхідно надіслати на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. із темою листа «Публікація роботи для участі в конкурсі «Суд людською мовою» та коротким супровідним листом. Після публікації роботи на цьому ресурсі ви можете подати заявку на участь роботи у конкурсі.

Партнери конкурсу: Інститут журналістики КНУ імені Тараса Шевченка, Академія адвокатури України, Національна спілка журналістів України, Координаційний центр з надання правової допомоги, Центр прав людини ZMINA, ГО «Інтерньюз-Україна», ГО «Медійна ініціатива за права людини», Проєкт ЄС «Право-Justice», громадська спілка «Освітній дім прав людини в Чернігові», аналітичний сервіс «Суд на долоні».

У разі запитань звертайтесь, будь ласка, за електронною адресою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

За матеріалами Регіонального центру з надання безоплатної

вторинної правової допомоги у Полтавській області