• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

До кінця поточного року підземний паркінг для «швидких» мають завершити

В обласному центрі продовжують реконструювати гараж під підземний паркінг Полтавського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Цей об’єкт включений до програми Президента України «Велике будівництво».

Роботи розпочали восени 2018 року. Тоді демонтували старий гараж, який міг вмістити до 30 автомобілів. Новий підземний паркінг розрахований на 50 «швидких».

Начальник дільниці ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «СЕН» Ігор Безнос розповів, що багато часу пішло на демонтаж і земляні роботи. Щоб зробити котлован під новий паркінг, викопали 14 тисяч кубів землі.

«Вивезли її. Потім розпочали будувати. Традиційно на підземних спорудах роботи стартують із гідроізоляції. Важливо якісно її виконати. Дуже близько до будівлі залягають ґрунтові води. Ми постійно боролися з ними при розкопці котловану, влаштуванні фундаменту. Доводилося відкачувати, штучно занижувати рівень ґрунтових вод для якісної роботи, – розповів Ігор Безнос. – Використали гідроізоляцію. Вона не унікальна, але саме таку мало використовують в Україні. Застосували бентонітові мати відповідно до проектної документації. Це такий вид гідроізоляції, який заміняє один метр глиняного замка. Ці спеціальні мати при потраплянні на них води розбухають і затримують воду, не пропускаючи її в будівлю».

Ігор Безнос зазначив, що використовували й спеціальний бетон водонепроникністю W6, який теж не пропускає вологу. Торік, наприкінці літа – на початку осені, робітники залили фундамент об’ємом 1100 метрів кубічних. Сформували монолітну залізобетонну плиту. Восени розпочали вертикальні конструкції стін із зовнішніх стін. Товщина стіни – пів метра. Усю зиму заливали внутрішні та зовнішні стіни. Застосовували електропрогрів.

«Ми не припиняли робіт, нас погодні умови не зупиняли. Ми заливали бетон із протиморозними домішками і гріли. Завдяки цьому змогли побудувати всі вертикальні стіни за зиму», – пояснив Ігор Безнос.

Нині будівельники залили 65% відсотків верхньої плити – покриття.

«Наприкінці цього тижня – цієї п’ятниці – заллємо останні 35 %. Плита буде закінчена. Її об’єм – 800 кубічних метрів. Нині виконуємо зворотну засипку – обсипаємо довкола паркінгу. Проводимо гідроізоляцію й засипаємо, – зазначив Ігор Безнос. – Наступного тижня плануємо починати роботи над підлогою. Її 2400 квадратних метрів».

Ігор Безнос акцентував, що кардіоцентр, центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф і підземний паркінг – єдиний комплекс.

«Для пацієнтів, які лікуватимуться в кардіоцентрі, передбачені прогулянки. Для цього потрібна територія. Згори, на підземному паркінгу буде зона відпочинку – лавки, кущі, можливо, декоративні дерева. Це буде досить великий майданчик, щоб пацієнти кардіоцентру могли пройтися пів години, годину – залежно від їх програми лікування – провести час на свіжому повітрі, відпочити», – додав Ігор Безнос.

Поінформував, що до кінця року будівництво підземного паркінгу планують завершити. До кінця літа – закінчити зворотне обсипання всієї будівлі, гідроізоляційні роботи по вертикальних стінах, горизонтальні роботи по плиті покриття. Загальний об’єм останньої – 2200 квадратних метрів. Потім верхню плиту засиплють зверху чорноземом. Посадять рослини й зроблять благоустрій території – прокладуть доріжки, встановлять лавки. До морозів ці роботи мають бути завершені.

«Нинішня площа будівлі – 2400 квадратних метрів. Старого гаража – близько 1500 квадратних метрів. Будуємо майже вдвічі більший підземний паркінг», – додав Ігор Безнос.

«Від укомплектованості й сучасності «швидких» залежить оперативність реагування на виклики та надання допомоги. Нині Полтавщина на 100 відсотків оновила автопарк «швидких». Частина з них уже роз’їхалися в райони, а 50 будуть розташовані в сучасному підземному паркінгу. Це дуже зручно, адже територія біля кардіоцентру й центру екстреної меддопомоги не буде загромаджена ще однією будівлею – величезним гаражем. Натомість полтавці, пацієнти кардіоцентру бачитимуть облагороджену, озеленену територію. Ті, хто лікуватиметься в кардіоцентрі, зможуть виходити сюди на прогулянки. Проєкт ємнісний, і на нього спрямовані чималі кошти. До кінця року всі роботи мають завершити й об’єкт здати в експлуатацію», – зазначив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Загальна кошторисна вартість будівництва – близько 86 мільйонів гривень.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
УВАГА! Конкурс на здобуття Українсько-єврейської літературної Премії «Зустріч-2024»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk