Previous Next

В обласному центрі вшанували пам’ять жертв війни в Україні

Надрукувати

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов, його перший заступник Дмитро Лунін і заступник Катерина Рижеченко взяли участь у заході з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. 79 років тому воєнні дії Другої світової війни охопили територію нашої держави.

Керівництво області, міста Полтави, ветерани, духовенство, військовослужбовці, представники громади обласного центру поклали квіти до Вічного вогню на Меморіальному комплексі Солдатської Слави.

Пам’ять полеглих воїнів, загиблих від голоду й поневірянь, закатованих у неволі, жертв Другої світової війни вшанували хвилиною мовчання.

«Україна зазнала чи не найбільших втрат серед колишніх радянських республік. Тільки з однієї Полтавщини загинули майже пів мільйона людей: як військових, так і мирного населення. І нині українці знову зі зброєю в руках захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір. Вірю, що й тепер ми переможемо. Вічна пам’ять полеглим. Честь і слава живим героям», – зазначив Олег Синєгубов.

У районах області представники органів влади і місцевого самоврядування також покладуть квіти до пам’ятних знаків і меморіалів, вшанують пам’ять жертв війни в Україні.