Previous Next

«Медицина – пріоритетне завдання для нас», – Олег Синєгубов

Надрукувати

В облдержадміністрації привітали фахівців галузі охорони здоров’я області з їхнім професійним святом – Днем медичного працівника. Його в Україні відзначають щороку в третю неділю червня.

Із вітальним словом до медиків Полтавщини звернулися голова облдержадміністрації Олег Синєгубов і голова обласної ради Олександр Біленький. Також поздоровили фахівців галузі депутат обласної ради, голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Людмила Овчаренко, перший заступник голови ОДА Дмитро Лунін і директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Лисак.

«Часи, які ми нині переживаємо, внесли корективи у значущість вашої професії, додали уваги вашому фаху. Через пандемію відзначаємо це професійне свято у вузькому форматі, – зазначив Олег Синєгубов. – Ви знаєте, що таке самопожертва. Умови, в яких працюєте, мають бути кращими. Спільно з обласною радою робитимемо все можливе, щоб реформування медичної галузі відбулося безболісно, але ефективно, й ми одержали високий результат – якісні приміщення, новітнє медобладнання. Медицина – пріоритетне завдання для нас. Завдяки саморозвитку й самовдосконаленню ви станете ще кращими фахівцями, а ми робитимемо все від нас залежне, щоб створити для вас гідні умови праці».

Олег Синєгубов розповів, що невдовзі відбудеться відкриття кардіоцентру в Полтаві. Нині там тривають роботи зі встановлення обладнання.

«Наша діяльність направлена на поліпшення матеріально-технічного забезпечення медичних закладів і підвищення статусу медика. Нам дуже хочеться, щоб у село йшли медпрацівники. Для цього ми, обласна рада й облдержадміністрація, намагаємося створювати всі умови. Нехай шлях до європейських стандартів буде якомога швидшим і коротшим, і ці стандарти, до яких ми прагнемо, діють не тільки в місті, а й у селі. Кардіоцентр, який будуємо в Полтаві, стане окрасою медичної галузі області. Дуже важливо, щоб там рятували якомога більше життів», – сказав Олександр Біленький.

Почесними грамотами Полтавської ОДА з нагоди професійного свята відзначили дев’ять медиків області:

Також вручили премії Полтавської обласної ради імені М.В. Скліфосовського. Переможцями цього року стали:

Почесні грамоти обласної ради та годинники вручили головному лікарю Полтавської обласної клінічної лікарні імені М.В. Скліфосовського Григорію Оксаку та директору Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктору Лисаку.