Previous Next

60 років тому народився герой АТО/ООС із Чутівського району

Надрукувати

17 червня 1960 року у селі Чапаєве (тепер Петрівка) Чутівського району народився Терєхов Григорій Анатолійович. Після закінчення школи навчався в одному із Полтавських ПТУ, де здобув професію зварювальника. У 1979 призваний до лав Радянської Армії. У 1980-х роках працював в артілі на річці Лєна Магаданської області.

Мобілізований до Збройних сил України як доброволець. Був заступником командира по роботі з особовим складом 34-го батальйону територіальної оброни «Кіровоград-2». Старший лейтенант.

Загинув 21 липня 2014 року від численних вогнепальних поранень під час бою на блокпосту поблизу міста Костянтинівка Донецької області. Указом Президента України № 311/2015 від 4 червня 2015 року за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

У Петрівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, у якій навчався Григорій Терєхов, встановлена меморіальна дошка герою.