Previous Next

У сучасному кардіоцентрі Полтави проводитимуть складні операції та покращать діагностику серцево-судинних хвороб

Надрукувати

Будівництво Полтавського обласного клінічного кардіоцентру – на завершальному етапі. Нині на об’єкті закінчено загальні будівельні роботи, ведеться пусконаладка інженерних систем і розпочато благоустрій території.

«Полтавщина завжди славилася рівнем медичних послуг. Новий корпус кардіоцентру – один із наймасштабніших і найважливіших об’єктів будівництва в області, адже у полтавців буде можливість отримувати сучасну і якісну медицину. Його зводять з нуля, і вже цього року ми завершимо цей проєкт, – говорить голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов. – Після відкриття сучасного кардіоцентру для жителів Полтавщини стануть доступні складні операції на серці та високоточна діагностика супутніх хвороб».

Пропускна спроможність диспансеру – 136 ліжок, кількість створених робочих місць – 193.

На першому поверсі розміщено поліклініку та приймальне відділення, кабінети лікарів, комп’ютерної томографії та інше. На другому – відділення функціональної діагностики: кабінети ЛФК, велоергометрії, електрокардіографії, довготривалого ЕКГ контролю, стрес-ехокардії, ультразвукового дослідження,  рентгенкабінет, проявочна, адміністративні приміщення, конференцзал на 80 місць, кабінет телемедицини.

3, 4 та 5 поверхи – палати для хворих, а на 6-му – операційні, лабораторія, блок реанімації та інтенсивної терапії.

Обласний кардіоцентр почали будувати 2016-го року. Загальний обсяг використаних коштів – більше 345 мільйонів гривень. Будівництво фінансувалося за гроші обласного та державного бюджетів, закупівля медобладнання відбувалася в межах спільного проєкту Міжнародного банку реконструкції та розвитку і МОЗ України.