Previous Next

Перші 100 призовників з Полтавщини прибули на обласний збірний пункт

Надрукувати

15 червня у рамках призову весна-літо на строкову військову службу з районних (міських) призовних дільниць до Полтавського обласного збірного пункту прибули перші 100 призовників.

Цьогорічний весняний призов має свої особливості через забезпечення карантинних обмежень: проведення тестування, температурного скринінгу, дотримання соціальної дистанції, перебування в засобах індивідуального захисту та дезинфекції приміщень.

Тому відповідно до визначеного порядку, під жорстким контролем медичних фахівців усі громадяни призовного віку пройшли обов’язкове тестування на COVID-19, методом імуноферментного аналізу (ІФА) і лише після отримання негативних результатів майбутні солдати прибули на Полтавський обласний збірний пункт для подальшого направлення до навчальних центрів.

На обласному збірному пункті усім повторно проводять температурний скринінг та опитують щодо самопочуття. Крім того всі призовники забезпечені засобами індивідуального захисту.

Під час першого тижня заплановано відправити до війська понад 150 чоловік. Усього під час призовної компанії весна–літо з Полтавського обласного збірного пункту буде призвано – 619 осіб. Призов триватиме до 30 липня 2020 року.

Військовий комісаріат нагадує громадянами призовного віку (від 18 до 27 років), які ще не прибули до призовних дільниць - прибути, пройти відповідне медичне обстеження, надати призовній комісії документи. А комісія вже прийме відповідне рішення, щодо призову на строкову військову службу чи надання відстрочки чи звільнення від призову тощо.

Пресслужба Полтавського обласного військового комісаріату