Олег Синєгубов – у п’ятірці кращих голів ОДА

Надрукувати

Голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов – у першій п’ятірці рейтингу очільників областей, укладеного за підсумками першого кварталу поточного року виданням «Ділова столиця». Він посів п’яту позицію, набравши 38 балів.

Голів облдержадміністрацій оцінювали за 20-ма суспільно значущими критеріями відповідно до показників, наданих Державною службою статистики України та її територіальними підрозділами.

Серед показників, що вплинули на результати рейтингу – динаміка капітальних інвестицій. У першому кварталі Полтавщина посіла перше місце за цим показником. Тоді як у середньому по Україні обсяг капітальних інвестицій зменшився на  35,5% з аналогічним періодом минулого року. На Полтавщині цей показник знизився лише на 4%. Завдяки  цьому область увійшла в трійку лідерів за обсягом капінвестицій на душу населення.  

Також наш регіон у подвійних передовиках за об’ємами будівельної продукції на душу населення. У п’ятірці кращих за загальною площею нових нежилих будівель на тисячу жителів, за об’ємами експорту та за динамікою промисловості, в шістці кращих – за середньомісячною заробітною платою, динамікою роздрібної торгівлі та росту нефінансових досягнень.

З іншого боку Полтавська область опинилася серед двох регіонів із найбільшою часткою робітників, яких перевели на неповний робочий тиждень.  Також увійшла в  п’ятірку аутсайдерів за динамікою реальної зарплати, і в шістку – за динамікою сільського господарства