Previous Next

З обласного бюджету виділили гроші на добудову ЦНАПу та кардіоценру

Надрукувати

У середу на сесії обласної ради було проголосовано низку ключових питань. Були перерозподілені кошти на багато об’єктів будівництва.

Зокрема,  15 мільйонів гривень виділено на добудову ЦНАПу в Полтаві та 20 мільйонів гривень – на кардіоцентр. Ці об’єкти входять до програми Президента ВеликеБудівництво.

Як повідомив на брифінгу голова облдержадміністрації Олег Синєгубов, завдяки цим коштам ці об’єкти зможуть  добудувати цього року.

«Це було досить гостре та актуальне питання. Відповідні об’єкти вже на стадії здачі в експлуатацію. Потрібне було певне дофінансування. І депутати підтримали це рішення, за це їм хочу подякувати. Ці об’єкти зможемо здати вчасно, як і планували», – сказав Олег Синєгубов.   

Крім того,  1 млн 200 тис. грн депутати перозподілили на будівництво спортивно-видовищного комплексу по вул. П. Юрченка, 4 млн грн – на термомодернізацію будівлі Гадяцького геріатричного будинку-інтернату, 1 млн 84 тис. грн – на реконструкцію спортзалу Демидівської ЗОШ, 2 млн 832 тис. 800 грн – на створення нового освітнього простору Мартинівської ЗОШ, 1 млн грн – на будівництво спортзалу в Ромоданській ЗОШ.

«Від початку нашої робити маємо конструктивну співпрацю з обласною радою. Більшість питань, які були подані облдержадміністрацією, були ухвалені депутатами. Але ми повинні розуміти й те, що старт до місцевих виборів вже практично даний. І більшість гасл, що лунали з сесійної зали, були політичними, а не практичними», – сказав Олег Синєгубов.

Також очільник області поінформував про ситуацію  з коронавірусом на Полтавщині. Зокрема, зазначив, що всього з початку карантину зафіксовано 272 випадки захворювання. Нових випадків за минулу добу немає.

Загалом одужали від коронавірусної інфекції 255 жителів області.