Previous Next

На Полтавщині за останню добу не зафіксували нових випадків захворювання на COVID

Надрукувати

У Полтавській ОДА відбувся брифінг голови облдержадміністрації Олега Синєгубова щодо ситуації з захворюваністю на коронавірус серед жителів області.

Очільник області повідомив, що всього з початку карантину зафіксовано 268 випадків COVID-19. Нових за останню добу немає.

Загалом одужали від коронавірусної інфекції 244 жителі області. Продовжує хворіти 11 людей, тільки троє лікуються у стаціонарах лікарень. Офіційно зафіксували 13 летальних випадків. Лабораторно коронавірус підтвердили у 65 медиків. Один медичний працівник продовжує хворіти, але його стан задовільний.

«На жаль, минулого тижня померла 53-річна лаборантка з Глобинського району. За її життя довго боролися лікарі. Вона перебувала тривалий час на апараті ШВЛ, однак двостороннє запалення легень і діабет далися взнаки. Висловлюю співчуття родині», –  сказав Олег Синєгубов.

Також керівник області зазначив, що минулого тижня тривали перемовини з МОЗ щодо кількості ПЛР-тестування в області. Це показник для можливості послаблення карантину.

«Лабораторії Полтавської області роблять достатню кількість ПЛР-тестів, щоб можна було послабити карантин із 1 червня. У середньому за добу треба робити 168 тестів, ми робимо більше. У понеділок, 25 травня, було зроблено 277 тестувань, 26 травня – 172 тестування, 27 травня – 193, 28 травня – 195 тестувань. Також Полтавщина відповідає й іншим двом вимогам для послаблення карантину: маємо низький рівень захворюваності і низьку завантаженість ліжок в інфекційних відділеннях», – сказав Олег Синєгубов.

Остаточне рішення  про послаблення карантину буде ухвалено сьогодні, 29 травня, на Регіональній комісії ТЕБ і НС.

Також Олег Синєгубов зазначив, що за березень всі медичні працівники, які працювали з хворими на COVID отримали 300% надбавки.

«За квітень область однією з перших почала робити ці виплати. Кошти ще надходять від НСЗУ поступово.  Найближчим часом весь медичний персонал, який був задіяний у боротьбі з коронавірусом, отримає всі надбавки», – сказав Олег Синєгубов.

Також на Полтавщині розпочалося ІФА-тестування.