• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

У Мінекономіки розглянули пропозиції від громадськості до законопроекту «Про захист рослин»

Відбулася онлайн нарада на чолі із заступником Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Сергієм Глущенко, на якій було розглянуто пропозиції і зауваження, подані до проекту Закону України «Про захист рослин». Участь у заході взяли представники Держпродспоживслужби та громадських організацій у сфері бджільництва.

«Цей законопроект розроблявся у тісній співпраці з міжнародними експертами. Він пропонує докорінним чином змінити існуюче на сьогодні регулювання в сфері обігу і застосування пестицидів. Також він спрямований на вирішення ряду проблемних питань у відносинах між аграріями і пасічниками, які, на жаль, тривалий час не вирішувались. Зараз для нас важливо почути думку громадськості, заручитися їх підтримкою, а також спільно дійти компромісу щодо усіх важливих аспектів цього документу. Розробляючи цей проект, ми спирались на модель регулювання, яка існує у країнах-членах ЄС. В той же час, ми розглянемо і обговоримо всі пропозиції і зауваження, які подано громадськістю, та спробуємо максимально врахувати їх при доопрацюванні законопроекту», - підкреслив заступник Міністра Сергій Глущенко.

Учасники розглянули основні блоки законопроекту – вимоги до застосування пестицидів, права та обов’язки операторів ринку, питання навчання і допуску до застосування пестицидів, державний контроль, вимоги до захисту рослин, а також практику застосування цих положень. Зокрема, акцентували на вдосконаленні термінології, посиленні відповідальності за порушення вимог у сфері застосування ЗЗР, зниженні негативного впливу ЗЗР на людей, тварин і навколишнє середовище, вдосконаленні процедур оповіщення про застосування пестицидів тощо.

Метою проекту Закону «Про захист рослин» є осучаснення, систематизація і вдосконалення українського законодавства у сфері фітосанітарних вимог, вимог до обігу і застосування пестицидів, вимог до процедур державного контролю в зазначених сферах, а також приведення його у відповідність до вимог законодавства ЄС.

Довідково:

Проекту Закону України «Про захист рослин» розроблено фахівцями Держпродспоживслужби спільно з експертами Проекту Twinning «Наближення законодавства України до законодавства ЄС у сфері засобів захисту рослин та здоров’я рослин і посилення відповідних інспекційних та лабораторних служб» у партнерстві з фахівцями Латвійської служби захисту рослин, Федеративного Міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини, Литовської державної служби рослин при Міністерстві сільського господарства, а також Інституту Юліуся Кюна, Німеччина (JKI).

Із текстом проекту Закону можна ознайомитись за цим посиланням: http://surl.li/cyjc

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk