Previous Next

Бійця з Полтавщини посмертно нагородили орденом «За мужність»

Надрукувати

Молодшого сержанта Збройних сил України Юрія Коновода Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України нагороджено орденом «За мужність» III ступеня.

Його орден передали молодшому сину Героя Дмитру.

З початком бойових дій на сході України Юрій Коновод добровольцем пішов на фронт. Розпочав службу за контрактом  у 53-й механізованій бригаді водієм-електриком розвідувального взводу 1-го батальйону. У жовтні 2018 року контракт сплив. А вже в березні 2019 року  повернувся в зону бойових дій у складі батальйону «Айдар».

23 квітня 2019 року загинув від кулі снайпера. За три місяці Юрію Коноводу виповнилося б 55 років.

Секретар міської ради Олег Стовбун та головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Карлівської РДА Світлана Стовбун особисто знали  Юрія Миколайовича, разом навчалися на історичному факультеті Полтавського педінституту.  «Складно висловити словами ті почуття, які переповнюють, згадуючи земляка, однокурсника, вірного товариша Юрія Коновода. Він був дуже відкритим до людей, чесним і мав загострене відчуття справедливості. В наших серцях він назавжди залишиться, як приклад патріотизму, незламності духу та наслідування для молодого покоління» - наголосив Леонід Стовбун.

 26 квітня 2019 р. Юрій Миколайович Коновод похований в селищі Ланна. В нього залишилася дружина та двоє синів. Старший, Станіслав –  військовослужбовець, на даний час несе службу під Маріуполем.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня було вручено молодшому сину Юрія Коновода Дмитрові.

 Присутні вшанували пам'ять земляка хвилиною мовчання.

За матеріалами Карлівської міської ради.