Previous Next

У Балясному продовжують будувати амбулаторію сімейної медицин

Надрукувати

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов відвідав Стасівську амбулаторію загальної практики сімейної медицини та будівництво амбулаторії в селі Балясне Диканського району.

У Стасях керівник області ознайомився з режимом роботи амбулаторії, забезпеченням медичними препаратами та обладнанням.

«Пріоритетним залишається розвиток сімейної медицини, особливо на селі. Ми постійно відвідуємо сільські амбулаторії. Цього року в планах здати в експлуатацію 29 амбулаторій. Це приклад реформування медичної галузі, а саме первинної ланки. Проєкт цей користується успіхом. Є ще над чим працювати. Важливо, в яких умовах працює медичний персонал, ми постійно моніторимо та контролюємо цей напрямок роботи», – сказав Олег Синєгубов.

Голова поцікавився найпоширенішими причинами звернень пацієнтів, кількістю підписаних декларацій та зарплатнею лікарів.

Також побував у селі Балясне, де в березні почали будувати амбулаторію загальної практики сімейної медицини.

«Усі проблеми на об’єкті вирішені, склад бригади укомплектований. І вона виконує всі роботи за графіком, – повідомив радник голови Полтавської ОДА Олександр Ткач. – Закінчують внутрішнює оздоблення амбулаторії, монтують інженерні споруди. Після обладнання фасаду, залишиться тільки виконати благоустрій території».

Як розповів головний інженер ПП «Полтава зв'язокбуд» Олег Олексенко, якщо буть сприятливі погодні умови, то завершають й зовнішні роботи в червні. На об’єкті працює 10 чоловік.

У кінці серпня амбулаторію планують передати медикам. Крім кабінетів лікарів, у ній заплановано ще й житло для двох лікарів.