Previous Next

ТОВ «Стасі насіння» готове профінансувати облаштування об’їзної дороги до підприємства

Надрукувати

Із робочим візитом голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов відвідав Диканський район.

Зокрема, побував на ТОВ «Стасі насіння», де оглянув роботу підприємства. Олег Синєгубов обговорив із керівництвом роботу в сьогоднішніх умовах, адаптацію під час карантинних обмежень, постачання продукції на ринок та її реалізацію.

Також розглянули проблемне питання – вантажівки, які курсують до підприємства, проїжджають основною дорогою села. Місцеві жителі скаржаться на шум, а дороги отримують навантаження.

Підприємство погодилося профінансувати облаштування об’їзної дороги з бетонних плит, якою їздитимуть вантажівки, оминаючи село.

«Керівництво підприємства запевнило нас, що воно готове профінансувати будівництво об’їзного шляху. Я доручив голові РДА та «Агентству місцевих доріг» сісти за стіл перемовин і разом із підприємством якнайшвидше узгодити всі деталі й розпочати облаштування дороги з бетонних плит. Питання, яке зависало кілька років, треба остаточно вирішити», – сказав Олег Синєгубов.

ТОВ «Стасі насіння» – найбільший насіннєвий завод в Україні з 2012 року. Постачає близько 200 тисяч посівних одиниць кукурудзи та соняшника українським аграріям. Цього року вперше імпортував посівний матеріал у Азейбарджан.

«На підприємстві працює 320 осіб – це в основному жителі Диканського району та випускники Полтавської аграрної академії, – розповів в.о. директора Олексій Турчинов. – Такого інвентарю, обладнання і таких об’ємів виробництва насіння в Україні нема. Навіть на період карантину ми не припиняли роботу, адже йшов активний процес сівби, тому ми відвантажували продукцію для постійних клієнтів і самі активно проводили посівну кампанію».

При ТОВ «Стасі насіння» працює лабораторія, яка слідкує за якістю насіння: схожість, калібр, рівень вологи.

Наступного року тут планують запуск другої лінії виробництва. Голова облдержадміністрації зазначив, що влада зацікавлена в тому, щоб підприємство розвивалося та збільшувало свої потужності.