Обласні фестивалі на Полтавщині можуть провести вже в липні

Надрукувати

Через пандемію коронавірусу більшість розважальних заходів цього року на Полтавщині скасували. Не буде Відкритого регіонального фестивалю театрального мистецтва «В гостях у Гоголя», який традиційно проводився у перший тиждень квітня, та фестивалю «Решетилівська весна».

Кошти, які передбачалися на проведення нереалізованих заходів, повернуті в обласний бюджет у сумі 5 мільйонів гривень. Про це розповіла заступник голови Полтавської облдержадміністрації Катерина Рижеченко. Низку заходів перенесли на інші дати, а деякі залишили без змін.

«У весняний період було скасовано та призупинено всеукраїнські та обласні фестивалі. Наприклад, відбіркові етапи фестивалю-конкурсу мистецтв «Зірковий час» провели у всіх районах області, а гала-концерт відбудеться в жовтні. Травневе обласне свято «Пісні Бузкового гаю» у Диканьці перенесли на 24 серпня – День Незалежності», – розповіла Катерина Рижеченко.

Також вона додала, що Міжнародний поетичний фестиваль «МЕРИДІАН– Полтава» нині втратив актуальність культурно-мистецького заходу зі статусом міжнародного. Однак його планують провести 26 вересня, як міжрегіональний фестиваль . Та замість 3-х днів фестиваль триватиме один.

Приблизні дати проведення решти обласних фестивалів

Міжнародний етнофестиваль фольклорного та народно-сценічного  танцю «Етнокультурна мозаїка» – 14 листопада

Обласне свято духової музики та марш-парад духових оркестрів – 23 вересня

Фестиваль сучасних театрів у рамках обласного літературно-мистецького свята «Дивоцвіт Лесиного гаю» – 13 вересня.

Всеукраїнський культурно-мистецький фестиваль «Чарівна симфонія козацтва» –  23–24 серпня

Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва «Гоголь-фест» та «Купальські ігри на батьківщині Миколи Гоголя» – липень

Етнофестиваль «Гелон-Фест» в Більську – серпень