Previous Next

«Потрібна програма щодо передачі на баланс гідроспоруд, які не мають балансоутримувачів», – Олег Синєгубов

Надрукувати

Директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергій Фролов звернув увагу на дотримання правил безпечної експлуатації гідротехнічних споруд.

Він розповів, що нині водних об’єктів із гідроспорудами в області 2163. Їх проінвентаризували. На балансі органів місцевого самоврядування, юридичних і фізичних осіб перебувають 188, решта – 1975 – не мають балансоутримувачів. 262 гідроспоруди перебувають в аварійному стані.

Сергій Фролов повідомив, що за дорученням облдержадміністрації Регіональний офіс водних ресурсів надіслав РДА, органам місцевого самоврядування алгоритм дій щодо взяття на баланс безгосподарних гідротехнічних споруд.

«Потрібна програма щодо передачі на баланс гідроспоруд, які не мають балансоутримувачів. І це має бути зроблено якнайшвидше», – наголосив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Заступник голови облдержадміністрації Євген Греков роз’яснив, що через процедуру набуття права власності на безхазяйне майно власниками цих гідротехнічних споруд стануть органи місцевого самоврядування.

«Вони отримуватимуть оренду плату за землі водного фонду під водними об’єктами. Якщо органи місцевого самоврядування зацікавлені, щоб такі водні об’єкти збереглися, то в цьому напрямі потрібно рухатися», – зазначив Євген Греков.