Previous Next

Жителі Полтавщини отримали одноразову матеріальну допомогу з обласного бюджету на понад 2 мільйони гривень

Надрукувати

 

За минулий місяць зросла кількість звернень громадян щодо надання матеріальної допомоги. Враховуючи запровадження карантинних заходів, роботу Комісії з розгляду питань надання матеріальної допомоги з обласного бюджету проводять в  онлайн режимі під головуванням заступника голови облдержадміністрації Катерини Рижеченко.

За два місяці Комісією розглянуто понад 600 звернень.  Надано з обласного бюджету допомогу на загальну суму майже на 2 млн грн.

Про це повідомила на апаратній нараді директор Департаменту соціального захисту населення Людмила Корнієнко.

Найбільше звернень надходить щодо онкохворих дітей. Спільно з департаментом охорони здоров’я розглядається кожна заява.  

Минулого року таку допомогу отримали 115 дітей. Цьогоріч – 85 дітей.

Середній розмір виплат від 30 000 до 40 000 грн кожній дитині.

«Ми провели аналіз вказаної робити на місцях. Найбільше звернень із розрахунку на одну тисячу населення надійшло від мешканців Миргородського, Зіньківського, Решетилівського, Полтавського районів та      м. Полтава. Ці дані свідчать про те, що на місцях неуважно ставляться до вказаної категорії населення і не оперативно реагують  на звернення. І підтримка не є дієвою. Дана підтримка буде відчутною для населення тоді, коли в комплексі працюють державні, обласні та місцеві програми. Департамент направив запит у дані регіоні з проханням надати інформацію, скільки коштів передбачено в місцевих бюджетах саме на адресну підтримку населення», –

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов зазначив, що на місцях потрібно приділити особливу увагу вказаній роботі.

Також Людмила Корнієнко поінформувала, що в області діє Комплексна програма соціального захисту і соціального забезпечення населення області. У 2020 році обсяг фінансування Програми становить 40,2 млн грн, зокрема 12,4 млн грн передбачено на надання грошової матеріальної допомоги громадянам, які опинилися у складних життєвих обставинах.