Previous Next

Полтавщина послабила карантин

Надрукувати

Міністерство охорони здоров’я дозволило Полтавській області запроваджувати  2-ий етап послаблення карантину. Згідно з оприлюдненими 23 травня даними, епідеміологічна ситуація в області відповідає всім трьом вимогам (інцидентність – 0,22, завантаженість ліжок – 0,93 та охоплення тестуванням – 12,41).

Тому в Полтавській облдержадміністрації в режимі відеоселектору терміново провели регіональну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Голова комісії, заступник голови Полтавської облдержадміністрації Євген Греков обговорив із головами райдержадміністрацій та керівниками органів місцевого самоврядування введення адаптивного карантину та етапи послаблення протиепідемічних заходів у регіоні.

«Напередодні ми довго консультувалися з Міністерством охорони здоров’я та головним санітарним лікарем. Дякую їм за розуміння та конструктив. Вчора були відкориговані показники й водночас збільшено кількість тестувань. Тепер наша область проходить за всіма критеріями, – повідом голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов. – Полтавщина зараз має один із найнижчих рівнів захворюваності: останнім часом ми або взагалі не фіксуємо нових випадків, або виявляємо один за добу. Це означає, що карантин спрацював, і більшість людей його дотримувалася, за що я всім дякую. До того ж наші епідеміологи вдало розривали контакти й вчасно відправляли людей на самоізоляцію».

Виходячи зі сприятливої епідемічної ситуації на Полтавщині, комісія ТЕБ і НС рекомендує запровадити послаблення протиепідемічних заходів.

Із 23 травня дозволено:

Із 25 травня відновити роботу закладів дошкільної освіти з урахуванням організації протиепідемічних заходів.

Із 1 червня відновити:

Також із 1 червня комісія дозволила в закладах соціального захисту населення зняти обмеження переміщення персоналу за межі стаціонарних закладів і відмінити у будинках-інтернатах обслуговування роботи медичного персоналу вахтовим методом.

Із 26 травня доручила Полтавському обласному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді забезпечити проведення навчальних тренінгів для кандидатів в прийомні батьки та батьки-вихователі, опікуни, піклувальники, усиновлювачі та патронатні вихователі у групах до 25 осіб з дотриманням протиепідемічних заходів.

Райдержадміністраціям, міськвиконкомам, об’єднаним територіальним громадам забезпечити роботу центрів надання адміністративних послуг із суворим дотриманням протиепідемічних заходів із 25 травня.