• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

На Полтавщині готуються до відкриття дошкільних закладів

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов на брифінгу повідомив, що дитячі садочки відкриються дійсно 25 травня, але без дітей.

Буде створено спеціальні комісії у районних відділах освіти, до яких увійдуть епідеміологи. Дошкільні заклади перевірятимуть на відповідність до санітарних вимог: маски, антисептики, дистанція між ліжками тощо.
«Відкриття дитячого садка залежить від отримання всіх відповідних дозвільних документів. Це займе від 10 до 14 днів. Також дітям кожні 4 години мірятимуть температуру і слідкуватимуть за санітарними нормами», – сказав Олег Синєгубов.
Як повідомив секретар міської ради Олександр Шамота, протягом останніх 15 днів в Полтаві не фіксували випадків COVID. Як тільки буде рішення обласної комісії ТЕБ НС, то будуть приймати рішення на місцевому рівні.
«Але вже нині почали готуватися згідно з рекомендаціями МОЗ до відкриття дитячих садків. Крім забезпечення працівників засобами захисту та дезінфекції, потрібно перевірити якість питної води. Вчора почали проводити лабораторні дослідження води у всіх 56 садках. Це займе певний час. Тож прошу батьків з розумінням поставитися до цього», – сказав Олександр Шамота.
Також, як тільки буде відповідне рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Полтавської області, запустять і громадський транспорт.

 

 

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
УВАГА! Конкурс на здобуття Українсько-єврейської літературної Премії «Зустріч-2024»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk