Полтавщина одна з перших почала виплачувати 300% надбавки медикам за квітень

Надрукувати

Увечері 21 травня працівникам Полтавського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф нарахували за квітень надбавки в 300% від їхнього окладу, повідомив у телеграм-каналі голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

Загалом гроші отримали 130 людей: 18 лікарів, 66 фельдшерів і 46 водіїв. Усього на надбавки виділили 1 мільйон 600 тисяч 230 гривень.

«Починаючи з квітня, надбавки медперсоналу, який бореться з COVID-19, виплачують через НСЗУ. Усі медзаклади Полтавщини, які мали укласти контракти, це вже зробили. Очікуємо від НСЗУ перерахунок всіх передбачених коштів до медустанов області, – повідомив Олег Синєгубов. – Ми контролюємо процес виплат».

Нагадаємо, що за березень 78 медичних працівників закладів охорони здоров’я Кременчука, які були зайняті на роботах із ліквідації гострої респіраторної хвороби СОVID-19, отримали виплати на загальну суму 223,4 тисяч гривень. Ці видатки здійснено за рахунок перерахованої субвенції з державного бюджету. Крім того, медикам було виплачено стимулюючі доплати у вигляді премії на загальну суму 1477,6 тисяч гривень.