Previous Next

У Полтаві вшанували Симона Петлюру

Надрукувати

У дні вшанування пам’яті Симона Петлюри та напередодні Дня Героїв  в Полтаві поклали квіти до пам’ятної дошки на місці, де знаходилася садиба Петлюр на колишній вулиці Загородній, та до меморіальної дошки  на будівлі Полтавської державної аграрної академії.

«Сьогодні ми вшановуємо пам'ять відомого політичного діяча, військового, який був основоположником боротьби за незалежність нашої держави. Нині, коли Україна, відстоює свої кордони на сході, важливо пам’ятати таких людей, як Симон Петлюра. Петлюра був лідером українського визвольного руху. Тому важливо згадувати та вшанувати пам'ять таких людей», – сказала заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко.

Вона повідомила, що в Полтаві планують встановити пам’ятник Симону Петлюрі. Вже обрали кілька можливих локацій для реалізації проєкту. Нині тривають обговорення з міською владою щодо погодження місця встановлення пам’ятника. Наступного тижня має відбутися засідання спеціальної комісії з цього питання.

Також участь у заході взяли представники інституту Національної пам’яті України, Департаментів культури, мистецтв і туризму та інформаційної діяльності і комунікацій з громадськістю.