• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

На Полтавщині вже призначили допомогу понад 1500 підприємцям за соцпрограмою «дитячих» виплат ФОПам

За тиждень органами соціального захисту населення області на рівні районів було прийнято 1890 звернень від фізичних осіб підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та належать до першої, другої групи платників єдиного податку на надання допомоги на дітей до 10 років.

Це одна із антикризових програм щодо посилення соціального захисту сімей у період карантину. 908 заяв подано в електронній формі.

Як повідомила на апаратній нараді директор Департаменту соціального захисту населення Людмила Корнієнко, 99% заяв вже розглянули й призначили допомогу.  Загалом,  1735 допомог призначено тільки за тиждень.

«Така допомога на дітей до досягнення ними 10-річного віку призначається і виплачується фізичним особам-підприємцям, котрі обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої груп платників єдиного податку. Обоє батьків одночасно не зможуть її отримати. Розмір допомоги на дітей віком до 6 років – 1779 грн, на дітей віком від 6 до 10 років – 2 218 грн», –  сказала Людмила Корнієнко.

Заяви щодо отримання даної виплати можна подати в органи соціального захисту населення через онлайн сервіс Міністерства соціальної політики, дистанційні скриньки управлінь соцзахисту, центри надання соціальних послуг, ОТГ і направити поштою.

Директор Департаменту зауважила, що  в області 26 тисяч осіб підприємців, тож є ще резерв підтримки вказаних сімей.

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов зазначив, що завдання органів соціального захисту максимально виявити кожну сім’ю, яка має право на вказану державну підтримку.

«Соціальна програма стосується представників малого бізнесу. Таку підтримку Уряд запровадив в умовах карантинних обмежень сімей малих підприємців, які виховують дітей. Для нас важливо підтримати підприємців», – сказав Олег Синєгубов.

Людмила Корнієнко наголосила, що важливо виявити всі сім’ї протягом травня.

«Тому ставимо завдання. Це потрібно зробити. Адже допомога призначається з моменту звернення. Тож втрачати місяць для таких сімей недопустимо», – сказала Людмила Корнієнко.

Виплату проведуть на початку червня.

 

 

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk