Previous Next

Цього тижня 15 лікарень Полтавщини отримають апарати ШВЛ від аграріїв

Надрукувати

Сьогодні Кобеляцька центральна районна лікарня отримала сучасний апарат ШВЛ, два монітори пацієнта та інше медобладнання. Необхідну допомогу у боротьбі з коронавірусом передав агропромисловий холдинг «Астарта-Київ».

«Ще на початку карантину наша компанія забезпечила засобами захисту всіх своїх працівників і пайовиків. Але ми не можемо не потурбуватися про лікарів, які першими стикаються з новим вірусом, – говорить заступник генерального директора ТОВ «Агрофірма «Добробут» Анатолій Таранушич. – Тому 15 лікарень Полтавської області уже отримали від «Астарти» медичні маски, захисні костюми, антисептики, рукавички, експрес тест-системи на визначення антитіл COVID-19».

Крім того близько 9 мільйонів гривень компанія витратила на закупку необхідного обладнання лікарням. Апарати ШВЛ отримають 15 районних лікарень Полтавської області: Козельщинська, Кобеляцька, Новосанжарська, Решетилівська, Глобинська, Семенівська, Хорольська, Миргородська, Лубенська, Оржицька, Шишацька, Гадяцька, Диканська, Зіньківська та Чутівська ЦРЛ. До деяких медзакладів обладнання уже доставили, іншим передадуть протягом тижня.

«Це гарний приклад соціально-відповідального бізнесу, який не на словах допомагає медперсоналу в часи епідемії, – говорить перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін. – Найголовніше, що апарати ШВЛ, монітори пацієнтів, дефібрелятори  залишаться в лікарнях, і допомагатимуть рятувати пацієнтів із кисневою недостатністю чи іншими захворюваннями, не лише в період пандемії».

Директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак повідомив, що бізнесмени Полтавщини за період карантину придбали 28 апаратів ШВЛ. До березня в області їх було 308, нині 336.

«На Полтавщині апаратів ШВЛ достатньо, але вони так само, як і інше обладнання, потребують оновлення. Технології не стоять на місці, тому просимо бізнес придбавати апарати високого класу, які самі визначають параметри індивідуально для кожного пацієнта», – розповів Віктор Лисак.

Як раніше повідомляв голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов, за часи карантину підприємці області допомогли медикам обладнанням та засобами індивідуального захисту на 85 мільйонів гривень.