Previous Next

В обласному центрі поклали квіти до Меморіалу Солдатської Слави

Надрукувати

Із нагоди 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні до Меморіалу Солдатської Слави у Полтаві поклали квіти.

Зранку 9 травня голова облдержадміністрації Олег Синєгубов, його перший заступник Дмитро Лунін, заступник Катерина Рижеченко, голова обласної ради Олександр Біленький, секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота на території Меморіального комплексу Солдатської Слави в обласному центрі вшанували пам’ять борців із нацизмом, жертв війни 1939-1945 років. Поклали квіти до Вічного вогню.

«Пам’ятаємо про мільйони загиблих людей, зламаних життів і тисячі роз’єднаних сімей. Це велика ціна, яку Україна разом зі світом заплатила за перемогу над нацистами та їхніми приспішниками, – сказав Олег Синєгубов. – Дорогі ветерани, вітаю вас із Днем перемоги над нацизмом, дякую за мужність, бойові звитяги та непосильну працю. Бажаю вам, вашим родинам і близьким міцного здоров’я, а всім нам – миру».

Традиційних масових заходів, солдатської каші цього разу у Полтаві не організовували, адже тривають карантинні обмеження. Упродовж дня містяни приходять до Меморіалу, щоб покласти квіти до Вічного вогню і вшанувати пам’ять борців із нацизмом. У районах області представники органів влади і місцевого самоврядування також покладуть квіти до пам’ятних знаків і меморіалів.