Previous Next

Біомасу з птахофабрики в Потоках вивезуть поступово

Надрукувати

У Потоках Кременчуцького району сьогодні комісія Полтавської обласної ради з питань екології та раціонального природокористування розглядає питання утилізації 600 тисяч курей, які загинули на Кременчуцькій птахофабриці 2 травня внаслідок аварії на трансформаторної підстанції.

На комісії присутні заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Євген Греков і начальник ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області Геннадій Пікуль.

На орендованих птахофабрикою землях, поза селом Потоки, уже розпочався процес бонітування птиці. Біомасу знезаражають, поміщають в ізольовану поліетиленову плівку, щоб тимчасово захоронити.

«Мертва птиця не була інфікована і відноситься до 3 (найменшого) класу небезпеки, за нормами її можна переробляти, знезаражати і утилізувати, – роз’яснив Євген Греков. – Птахофабрика вже уклала договори з підприємством, яке займається утилізацією. Але так як одночасно не можливо вивезти таку велику кількість відходів тваринного походження, їх тимчасово бонітують».

Заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації зазначив, що процедура тимчасового захоронення проводиться з урахуванням усіх норм. А екологічна інспекція веде спостереження, щоб дана процедура не завдала шкоди навколишньому середовищу.

Падіжну птицю з Поток вивозитимуть на утилізацію поступово. Усю біомасу планують утилізувати протягом двох місяців.