Previous Next

У поминальні дні обмежать відвідування кладовищ

Надрукувати

У Полтавській облдержадміністрації в режимі відеоселектору відбулася регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Голова ОДА Олег Синегубов разом із головами райдержадміністрацій та керівниками органів місцевого самоврядування обговорили режим продовження карантину на території Полтавської області, у зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19.

«У зв’язку зі збільшенням кількості хворих на коронавірус і контактних осіб на Полтавщині, карантин продовжується, – сказав Олег Синєгубов. – Попереду поминальні дні, тому треба обмежити відвідування місць поховань, щоб запобігти великому скупченню людей. Поминальні заходи переносимо на червень. Травневі свята теж маємо провести в жорсткому карантині. Адже наступний місяць буде визначальним: якщо вдасться стримати рівень захворюваності, тоді можемо говорити про послаблення карантину».

Тому мобільні групи і правоохоронні органи продовжуватимуть працювати у посиленому режимі й контролюватимуть дотримання карантину у громадських місцях. Секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота повідомив про посилений контроль роботи продуктових магазинів, а також закриття будівельних магазинів і пунктів продажу кави.

Медики разом із поліцією продовжують здійснювати контроль за дотриманням правил самоізоляції. Департамент соціального захисту облдержадміністрації забезпечує соціальний супровід осіб, хворих на COVID-19 та самоізольованих. Також передбачено передачу продуктів харчування з балансу закладів освіти інтернатного типу на баланс інтернатів соцзахисту.