Майже 40 млн грн вже надала компанія Кернел на екстрену закупівлю медобладнання та засобів індивідуального захисту для лікарень Полтавщини

Надрукувати

Кернел продовжує допомагати Полтавщині у боротьбі з поширенням коронавірусної інфекції. Компанією спільно з обласною адміністрацією було розроблено комплексну програму протидії поширенню хвороби, підтримки медичних закладів і медичних працівників.

Програма, зокрема, передбачає закупівлю необхідного медичного обладнання, індивідуальних засобів захисту та інших невідкладних матеріалів для потреб медиків.

«Я переконаний, що ми маємо працювати пліч-о-пліч з бізнесом. У свою чергу ми допомагаємо приватному сектору координувати свої дії. Загалом бізнес готовий виділити нашим лікарням більше 180 мільйонів гривень, ця сума – одна з найбільших серед областей України. Допомога йде на закупівлю необхідного обладнання, щоб протистояти коронавірусу. Дякуємо компанії Кернел, яка допомогла лікарням області на майже 40 мільйонів гривень», – сказав голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

Лікарням Полтавщини Кернел передав найнеобхідніше: кисневі концентратори, монітори пацієнта, дефібрилятори, електрокардіограф, пульсометри та інше важливе для порятунку життя обладнання. Медичні працівники, які знаходяться не передовій боротьби з хворобою, отримали костюми професійного захисту для лікарів, рукавички, бахіли, а також тришарові хірургічні маски, медичні шапочки, захисні щитки та окуляри, респіратори різних типів у необхідній наразі кількості.

Тільки минулого тижня Кернел передав решетилівській лікарні 8000 медичних масок, 2000 респіраторів, 1000 медичних шапочок,  1250 шт. експрес-тестів, 8 ліжок та 8 матраців для обладнання додаткових палат. До Чутово доставлено ще 8000 захисних медичних масок. І компанія продовжує допомогати і далі - майже щодня медзаклади отримують нові поставки.

 

Кернел також передав 108 тис. гумових рукавичок та 2,5 тис. масок для індивідуального захисту персоналу будинків-інтернатів та геріатричного пансіонату у Полтавській області. У цих закладах живе найбільш вразлива категорія – люди похилого віку та люди з особливими потребами.