• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Із початку нерестової заборони в області виявлено понад 200 порушень

Заступник голови облдержадміністрації Євген Греков провів нараду щодо перебігу в області двомісячника охорони водних біоресурсів у нерестовий період 2020 року. Засідання провели, щоб обговорити проблемні питання, які виникають у роботі, й скоординувати діяльність усіх відповідальних служб.

Начальник Полтавського рибоохоронного патруля Оксана Кулинич зазначила, що нерестова заборона на вилов риби на території області розпочалася з 25 березня.

«Цього року в зв’язку з підвищенням температури води нерестова кампанія почалася раніше за рекомендацією Інституту рибного господарства. Рівневий режим сприятливий. Уже віднерестилися основні види риб. До роботи задіяні 30 інспекторів, крім того, громадські інспектори, громадські формування. Управлінням спільно з правоохоронцями викрито 203 порушення в період нерестової заборони. Зокрема, грубих порушень із використанням знарядь лову й сіткоснастевих матеріалів – 91. За фактами порушень відкрито 17 кримінальних проваджень. Вилучено 1226 кілограмів незаконно добутих водних біоресурсів, 123 знаряддя лову. Затримано 14 транспортних засобів, на них накладено арешт до рішення суду. Збитків державі завдано на близько 179 тисяч гривень», – поінформувала начальник Полтавського рибоохоронного патруля Оксана Кулинич.

Додала, що проблемне питання – це виділення коштів на зариблення Кременчуцького водосховища.

Інспектор відділу дільничних офіцерів поліції управління превентивної діяльності ГУ НП в Полтавській області Ольга Берестова повідомила, що спільними зусиллями працівників правоохоронних та природоохоронних органів проведено 348 рейдів із відпрацювання річок, водойм та водосховищ. За результатами вказаних заходів виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності 79 осіб, що займалися незаконним виловом, перевезенням риби. Виявлено і задокументовано 22 випадки, за якими відомості внесено до ЄРДР за ознаками статті 249 КК України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим добувним промислом) у Глобинському, Кременчуцькому, Хорольському, Лубенському, Чутівському, Кобеляцькому, Оржицькому районах і Горішніх Плавнях.

Начальник ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області Геннадій Пікуль наголосив, що перед передачею вилученої риби суб’єкту господарювання, який здійснюватиме її переробку чи реалізацію, потрібно провести лабораторне дослідження й обов’язково – в акредитованих лабораторіях.

«Спочатку вилучена риба має бути досліджена в акредитованій лабораторії, а потім передається на реалізацію, зберігання й переробку», – наголосив Геннадій Пікуль.

Директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Фролов наголосив, що всі орендарі водних об’єктів Полтавщини мають дотримуватися норм і вимог перебігу нерестової кампанії.

«Якщо служби матимуть інформацію, що орендарі водних об’єктів порушують вимоги нерестової кампанії, просимо нас повідомляти. Ми порушуватимемо питання про розірвання із ними договорів оренди», – зазначив Сергій Фролов.

Євген Греков наголосив, що потрібно посилити контроль за використанням водних біоресурсів, забезпечити координацію всіх відповідальних служб і відомств для належного здійснення заходів у межах нерестової кампанії.

«Необхідно активно протидіяти незаконній діяльності у цій сфері. Проблемні питання мають оперативно вирішуватися. Якщо вони виникають, відразу повідомляйте. Має бути чітка співпраця, – зазначив Євген Греков. – Проводитимемо робочі виїзди на місця, зокрема й із залученням представників обласної державної адміністрації, щоб проконтролювати й допомогти у боротьбі з незаконними діями у нерестовий період».

Нерестова заборона на Полтавщині діє у рибогосподарських водних об’єктах із 1 квітня по 20 травня (включно), в придаткових системах річок – із 1 квітня по 30 червня, Кременчуцькому водосховищі – з 25 березня по 9 червня (включно). Заборона на лов раків триває з 1 квітня по 30 червня.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk