Previous Next

Кременчуцькі підприємці виготовили першу герметичну капсулу для транспортування хворих на COVID-19

Надрукувати

На випробування до Полтавського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф сьогодні привезли транспортний ізолятор для інфікованих хворих.

Його виготовила кременчуцька компанія «Креатив-агромаш», що займається виробництвом силосів та резервуарів для зберігання різних речовин. Керівник робіт – Юрій Андрієвський – розповів, що капсула важить 16 кг, виготовлена із герметичного матеріалу, має маску, прибори для подачі кисню, компресор і фільтри для знезараження повітря. Також в ізолятор вмонтовані рукавиці-манжети, щоб лікарі могли проводити будь-які маніпуляції без контакту з хворим.

Працівники центру екстреної медицини мали змогу транспортувати уявного хворого в капсулі, фіксували транспортний ізолятор у «швидкій» та подавали в нього кисень.

«Минуло всього 7 днів від ідеї про створення транспортного ізолятору до його появи, – повідомив керівник відділу медицини катастроф Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Володимир Мохначов. – Після тестування перший експериментальний зразок направили на доопрацювання і згодом повернуть у Полтаву».