Для батьків і дітей – «Цікава наука»

Надрукувати

Погодьтеся, що вивчати історію з відеороликів «Світова історія і коти», «Історія очима курки» незвично, проте може виявитися дуже цікавою справою. І не тільки для дітей.

Виявляється, що людське око неабияк еволюціонувало, Цельсій не винаходив шкалу Цельсія, а краплі дощу взагалі є неможливими. Про це та багато іншого можна дізнатися з коротких науково-популярних освітніх відео на ютуб-каналі «Цікава наука». Його мета – покращити наукову грамотність глядачів, які бажають отримувати інформацію українською.

Всі ролики цього ютуб-каналу перекладені та озвучені українською мовою, а їх там – багато й на різні наукові теми: з фізики, астрономії, біології, географії та математики.

Там можна дізнатися про безсмертні клітини та чому наші тіла старіють, про безсоння і метаболізм, про права людини, темну матерію і звідки беруться нові віруси (актуальна нині тема). Дізнатися, як діють океанські течії, як утворюються камені в нирках, як їжа впливає на наш мозок… Зрештою дізнатися, у чому ж полягає сенс життя (звісно, з наукової точки зору).

Тож #залишаємосьвдома і пізнаємо світ із ютуб-каналу «Цікава наука».