«Будемо просити священників, щоб церкви на Великдень були закриті для відвідувачів», – Олег Синєгубов

Надрукувати

Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов на традиційному брифінгу розповів, як у області пройшли вихідні та про готовність дотримання карантину на Великдень.

«За неділю правоохоронці склали 11 протоколів щодо порушень правил карантину, і всі з них – у Кременчуці, де наразі найбільше хворих на коронавірус, – проінформував Олег Синєгубов. – У суботу складено 15 протоколів у Кременчуці та Полтаві. Один із протоколів – про вихід із самоізоляції. Решта – за появу в громадських місцях без маски, порушення правил перевезення пасажирів і торгівлі».

Також очільник області повідомив, що не всі жителі Полтавщини дослухались до порад сидіти вдома, і все таки пішли на вихідних святити вербу до храмів.

«Я хочу ще раз звернутися до вірян! Відвідуючи церкву, ви порушуєте норми карантину, наражаєте на небезпеку себе і близьких. Якщо люди й надалі не будуть дослухатися до порад МОЗу, то, скоріш за все, карантин продовжиться, – говорить Олег Синєгубов. – Щодо наступних вихідних. Будемо просити священників, щоб на Великдень церкви області максимально були закриті для відвідувачів, щоб у людей не було спокуси туди йти. Як проходять богослужіння, можна буде подивитися по телевізору під час прямих трансляцій».