У Полтавській області діагностувати коронавірус будуть на трьох ПЛР-апаратах

Надрукувати

Перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін на традиційному брифінгу розповів про нові можливості діагностики коронавірусної інфекції в області.

«Раніше в Полтавському обласному лабораторному центрі могли проводити до 20 ПЛР-тестувань на день. Нині, з появою другого апарату, можемо здійснювати діагностику по 48 пробам. Плануємо збільшити до 100 тестувань за добу, – говорить Дмитро Лунін. – Крім того вчора були в Кременчуці й оглядали можливості появи третьої лабораторії в області: апарат уже є, нині в пренатальному центрі триває ремонт, а вірусологи проходять навчання в Полтаві щодо проведення досліджень».

За час карантину на Полтавщині використали понад 100 ПЛР-тестів із наявних 4 тисяч. Експрес-тестів використано вже понад 270 (із загальної кількості – 5 тисяч).

Також в області йде огляд приміщень, які можна застосовувати для обсервації. Їх уже визначено в 13 населених пунктах області на 817 осіб. Учора працівники Полтавської облдержадміністрації разом із медиками оглянули дитячі табори «Ерудит» і «Супутник». Перший табір уже готовий приймати людей, у другому залишилося провести опалення.