«В області вже працюють 14 контрольно-пропускних пунктів», – Дмитро Лунін

Надрукувати

На брифінгу щодо ситуації із захворюваністю на COVID-19 у регіоні перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Лунін розповів, як функціонують на Полтавщині контрольно-пропускні пункти.

Невідомий об'єкт«В області вже працюють 14 контрольно-пропускних пунктів. У Пирятинському районі КПП встановлюється. Він функціонуватиме із сьогоднішнього вечора, – зазначив Дмитро Лунін. – Поки що цієї кількості КПП для регіону достатньо. Працюємо над тим, щоб запустити інші».

Повідомив, що на кожному КПП працюють два поліцейських і медичний співробітник. Поліцейські контролюють дотримання правил карантину на території, зокрема щодо перевезень. Медпрацівники проводять температурний скринінг людей, які в’їжджають в область.

«Якщо температура водіїв та пасажирів перевищує 37 градусів, то медики проводять повторно температурний скринінг і відправляють людей на самоізоляцію. Якщо медпрацівники бачать, що в людини є всі ознаки ГРВІ й температура вища за 38 градусів, то для цих осіб викликатимуть медичні бригади, які братимуть змиви. Потім у лабораторії проводитимуть дослідження на наявність коронавірусу, – розповів Дмитро Лунін. – Відповідно до стану здоров’я людей їх направлятимуть в лікарню або на самоізоляцію».

Загалом на Полтавщині функціонуватимуть 19 контрольно-пропускних пунктів.