Previous Next

На Великдень паски в області святитимуть на хлібопекарських підприємствах

Надрукувати

На традиційному брифінгу голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов, голова Полтавської облради Олександр Біленький та секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота обговорили, як у регіоні 19 квітня святкуватимуть Великдень.

«Щоб люди не йшли масово святити паски до церкви, ми вирішили їх освятити безпосередньо на виробництві. Тож у торгових мережах будуть продавати уже освячені вироби, – повідомив Олег Синєгубов. – Під час богослужінь у храмах має знаходитися не більше 10 людей. Але ж ми можемо уявити, яка черга вірян може зібратися біля храмів. Тому ще раз звертаюся до полтавців, закликаю залишитися вдома і відсвяткувати Великдень в колі найближчих людей. Не їздити на природу, шашлики великими компаніями, не запрошувати гостей. Зараз головне – це здоров’я».

Секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота повідомив, що нині ведуться переговори з усіма місцевими телеканалами, які забезпечать трансляцію богослужінь на телебаченні.

Також спікери нагадали полтавцям про випадок розповсюдження вірусу між священнослужителем та прихожанами однієї церкви, який зафіксовано в Україні. І закликали полтавців не наражати себе та інших на небезпеку й на період карантину відмовитися від відвідування, зокрема, і храмів.