Previous Next

На допомогу італійським медикам поїхав полтавський анестезіолог

Надрукувати

За указом Президента Володимира Зеленського бригада українських медиків вирушила до Італії для допомоги в боротьбі з пандемією COVID-19 та обміну досвідом.  Від Полтави до Італії полетів Дмитро Шкурупій – завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії УМСА, доктор медичних наук, професор.

«Наш полтавський анестезіолог добровільно відправився до Італії, щоб у першу чергу отримати неоціненний досвід у боротьбі з COVID-19, - повідомив на брифінгу голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов. – Українські медики будуть там, поки в Україні немає піку хвороби. І повернуться, коли будуть потрібні вдома. Маємо надію, що знання полтавця, отримані за кордоном, знадобляться лише у боротьбі з поширенням хвороби, а не для її лікування».

Дмитро Шкурупій буде допомагати медикам у Мілані. У боротьбі з коронавірусом анестезіологи потрібні для надання і контролю кисневої підтримки хворим.

Україна забезпечує оплату та захист лікарям, а італійська сторона – проживання й харчування.

Біографічна довідка

Дмитро Шкурупій –  голова асоціації Анестезіологів Полтавської області.

Закінчив лікувальний факультет Української медичної стоматологічної академії. Пройшов інтернатуру за спеціальністю «Дитяча анестезіологія» в Харківській медакадемії післядипломної освіти. Працював лікарем-анестезіологом у Полтавській дитячій міській лікарні, старшим лаборантом кафедри факультетської педіатрії Української медичної стоматологічної академії. У 2003 році захистив кандидатську дисертацію.

Є автором більше 200 наукових і навчально-методичних праць, серед яких 14 патентів України на корисну модель, 2 галузевих нововведення, 3 інформаційні листи про нововведення в системі охорони здоров’я, 1 авторське право на науковий твір, 1 методичні рекомендації МОЗ України, 10 навчальних і навчально-методичних видань.