На Полтавщині за добу зафіксували 2 нові випадки COVID-19

Надрукувати

Станом на ранок 6 квітня в Полтавській області зафіксували 11 випадків захворювання на COVID-19.

Останні два нових – 60-річна жінка, жителька Горішніх Плавнів, та 36-річний чоловік також із Горішніх Плавнів. Обоє лікуються вдома.
Про це повідомив на брифінгу голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.
Очільник області зазначив, що всі пацієнти лікуються державним коштом.
«Це також і кошти місцевих органів самоврядування, в чиїй власності знаходиться лікарня. Якщо мова йде про 17 інфекційних відділень, то вони вісі забезпечені медикаментами, що використовують при лікуванні COVID-19», – сказав Олег Синєгубов.
Голова облдержадміністрації наголосив, що кожен випадок захворювання є індивідуальним. Щодо госпіталізації хворих, то це визначають лікарі. Всім хворим надається належна допомога. Стан всіх пацієнтів стабільний.
В області діє 56 мобільних оперативних бригад, які перші виїжджають на місця та роблять тест на корона вірус.
«Наразі цієї кількості достатньо. Якщо поширення хвороби надалі прогресуватиме в області, їх кількість збільшать», – сказав Олег Синєгубов.
На самоізоляції станом на 6 квітня в області перебувають 1538 людей – переважно це громадяни, які повернулися з-за кордону. 1598 закінчили самоізоляцію – здорові.
«Вкотре нагадую, важливо всім, хто прибув із-за кордону, суворо дотримуватися режиму самоізоляції. Це дозволить не наражати на небезпеку й себе, і своїх рідних, і оточуючих», – сказав Олег Синєгубов.
Загалом в області зафіксовано 5 випадків захворювання в Кременчуці, 4 – в Горішніх Плавнях, по одному в Миргороді та Машівці.