Карантин із користю для учнів і вчителів, бібліотекарів та батьків

Надрукувати

Український інститут книги (УІК) подбав про те, щоб діти не лише більше читали, а й вчилися цікаво писати про прочитане.

УІК за підтримки Міністерства освіти і науки України та простору української дитячої книги BaraBooka організував всеукраїнську акцію #ЖивіПисьменники, спрямовану на інтерактивне залучення учнів у процес вивчення української літератури.

Для учнів і вчителів початкової школи, бібліотекарів та батьків експерти з дитячого читання створили серію матеріалів для роботи з сучасною українською дитячою літературою. Їх можна використати у навчальному процесі та позакласній роботі. Це відеоролики про українських дитячих письменників, які входять в оновлену шкільну програму, методички та презентації з розробками елементів уроку.

Часто в дитинстві здається, що письменник – це той, хто жив (обов’язково тяжко), помер (обов’язково давно), а згодом забронзовів або застиг на портреті у книжці. Ці уявлення змінює акція #ЖивіПисьменники.

Загалом у першому сезоні, тобто протягом 2020 року, учні початкової школи зможуть познайомитись із 10-ма сучасними письменниками: Галиною Ткачук, Володимиром Рутківським, Мар’яною Савкою, Сашком Дерманським, Лесею Ворониною, Іваном Андрусяком, Галиною Малик, Григорієм Фальковичем, Танею Стус, Галиною Вдовиченко. Вони презентують всю Україну – від Луганщини до Закарпаття, пропонують сучасні сюжети, розповідають цікаві факти про творчість, читання, ігри зі словами.

Отже, спершу діти дивляться короткі веселі відео із циклу #ЖивіПисьменники, а потім виконують цікаві творчі завдання, додані до кожного епізоду. Наприклад, як ось у цьому. https://www.youtube.com/watch?v=o9uIsaOM0sU&list=PLn2E1hd_mGr5SjdBeF51wq27tm_4UuHun.

Зберігайте спокій і навчайтеся весело!

#залишаємосявдома