Олег Синєгубов попередив полтавців про жорсткіші вимоги до карантину і можливе обмеження богослужінь на свята

Надрукувати

На щоденному традиційному брифінгу голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов нагадав полтавцям про більш жорсткі заходи безпеки на період карантину, запроваджені Урядом.

Кабінет міністрів підтримав і впродовж доби допрацює постанову про обмежень на час карантину – зокрема, щодо прогулянок у парках та перебування на самоізоляції людей старше 60 років.

Зокрема, до 24 квітня в Україні серед нових змін діятиме заборона на:

На питання журналістів щодо обмеження прав людини на вільне пересування, очільник області відповів коротко: «Права людини на вільне пересування закінчуються там, де є права інших громадян на здоров’я».

Щодо святкування Великодня на Полтавщині у голови Полтавської ОДА є певні побоювання щодо дотримання жорстких правил карантину.

«У нас є домовленість із релігійними організаціями області щодо обмежень в період карантину: масочного режиму, не більше 10 людей в храмі, дотримання дистанції. Але щодо богослужінь на великодні свята, будемо окремо збиратися і просити обмежити ці заходи, – повідомив Олег Синєгубов. – Про результат домовленостей з цервою оголосимо пізніше».