Полтавців закликають утриматися від пікніків на час карантину

Надрукувати

Вихідними посилені наряди патрульної поліції контролюватимуть місця відпочинку, а саме парки, сквери, ліси тощо.

Зокрема, й за межами міста. Порушників карантину притягуватимуть до адміністративної відповідальності. Це принципова позиція обласної та місцевої влади.
На цьому наголосив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.
«Спільно з органами самоврядування визначимо ті місця, які маємо закрити. Це місця масового відпочинку. Також спільно з правоохоронцями визначимо місця й за межами міста», – сказав Олег Синєгубов.
Як повідомив секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота, вже визначені місця щодо масового скупчення людей. Це ставки в мікрорайоні Сади, Прирічковий парк та Полтавський дендропарк.
«Нині вже працюють мобільні бригади на дитячих майданчиках. Вони працюватимуть і в місцях відпочинку. Хочу звернутися до всіх і нагадати, що у нас карантин введено не для того, щоб ми відпочивали на природі в компаніях. Один інфікований в компанії з 5 чоловік інфікує всіх інших. Вони - своїх батьків і рідних. Тому прошу вихідними і в інші дні залишатися вдома, не виходити на шашлики, пікніки. Це небезпечно. Мінімальний штраф за порушення правил карантину - 17 тисяч гривень», – зауважив Олександр Шамота.