• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Протягом 2020 року лісові господарства проінвентаризують близько 22 тисяч гектарів земель лісового фонду

Стан інвентаризації земель лісового фонду на території Полтавщини обговорили на нараді в заступника голови облдержадміністрації Євгена Грекова.

На зустрічі були присутні фахівці Юридичного департаменту, обласного управління лісового та мисливського господарства, Новосанжарського, Полтавського й Диканського лісових господарств, Департаменту екології та природних ресурсів ОДА.

«Багато земель лісового фонду на Полтавщині не проінвентаризовані. Це близько 140 тисяч гектарів. За дорученням голови облдержадміністрації, даним торік у грудні, управління лісового та мисливського господарства надало інформацію, що протягом 2020 року лісові господарства проінвентаризують близько 22 тисяч гектарів земель лісового фонду. Тож ми аналізуємо, як відбувається процес. Які площі земель у роботі в землевпорядників, скільки звернень надійшло до облдержадміністрації за наданням дозволу на розробку технічної документації, скільки подано документів на затвердження технічної документації», – розповів Євген Греков.

Зазначив, що це перша тематична нарада. Її проводять, щоб визначити стан виконання доручення, виявити проблемні, спірні питання в цьому процесі, з’ясувати, чим облдержадміністрація може допомогти, щоб відповідна процедура здійснювалася швидше й ефективніше.

«Потрібно за рік проінвентаризувати якнайбільше площ лісових насаджень, земель лісового фонду», – наголосив Євген Греков.

На нараді порушили питання найбільш ефективної процедури оформлення прав на землі лісового фонду для розробки технічної документації.

«Оформлення потрібно здійснити належним чином, щоб відомості були відображені на Публічній кадастровій карті України, в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, щоб уникнути можливих зловживань третіми особами, які намагаються заволодіти цими землями, – пояснив Євген Греков. – Землі лісового фонду – природний ресурс, який дуже цінний для екології та для функціонування системи лісового господарства в державі загалом. Поки землі не будуть оформлені, є ризик, що цим можуть скористатися зі злочинним наміром».

На зустрічі також прийняли рішення, що договори сервітуту на використання земель лісового фонду будуть тристоронніми – укладатимуться між облдержадміністрацією, що представляє власника цих земель – державу, між лісовим господарством, яке є постійним користувачем земель лісового фонду, і особою, яка бажає набути права користування землями лісового фонду. Участь ОДА в укладенні відповідних договорів є вимогою закону і сприятиме уникненню зловживань і порушення закону при наданні похідних прав на земельні ділянки третім особам (сервітуаріям).

Учасники наради розглянули питання порядку формування й обрахунку плати за використання земель лісового фонду.

Також обговорили організаційні процеси створення робочої групи з питань ведення мисливського господарства.

«Потребу в її створенні визначили під час зустрічі з мисливцями на початку березня. Крім того, громадські організації мисливців звертаються за допомогою в частині проведення таксації дичини у регіонах області. Хочуть із залученням фахівців, науковців провести перевірку, скільки насправді є тварин для мисливського господарства в тому чи іншому районі й визначити реальний стан справ у цій галузі. Спеціалісти, які увійдуть до складу робочої групи, можуть допомогти у проведенні такого обліку», – зазначив Євген Греков.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk