• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

«У ситуації з заховрюваністю на коронавірус до мене таке ж ставлення, як і до інших», – Олег Синєгубов

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов, відповідаючи на запитання журналістів під час брифінгу, чи робили йому тест на наявність COVID-19, зазначив, що за потреби він його пройде.

«Жодним чином не відрізняюся від кожного жителя Полтавщини. У ситуації з заховрюваністю на коронавірус до мене таке ж ставлення, як і до інших. Якщо будуть підстави, мене протестують експрес-тестами і за потреби – ПЛР-тестами», – сказав Олег Синєгубов.

Прокоментував, чому на сайті Міністерства охорони здоров’я України вказано 12 лікарень на Полтавщині для госпіталізації пацієнтів із коронавірусом, а в області говорять про готовність 17 інфекційних відділень приймати хворих.

«12 лікарень – це той мінімум, який у нас мав би бути. Ми підготували всі інфекційні відділення, які в нас функціонували. Таких в області 17. Вони повністю готові до прийому хворих у разі їх виявлення. Щодня отримуємо нове обладнання й поповнюємо ці відділення», – розповів Олег Синєгубов.

Повідомив, що в області визначено кілька десятків закладів, які можуть прийняти осіб на обсервацію.

«Близько тисячі людей можемо наразі прийняти на обсервацію. Ці будівлі, установи розташовані в різних районах області. Плануємо використовувати готельні приміщення у разі другої-третої хвилі захворювання на коронавірус, щоб там розміщувати лікарів, які надаватимуть допомогу. Місця обсервації за загальним правилом розташовані поза містами, але невеликі готельні коплекси є в містах», – сказав Олег Синєгубов.

Розповів, що у медзакладах, де надають допомогу інфікованим коронавірусом, буде організовано харчування медиків та обладнано кімнати відпочинку для поліцейських.

Очільник області вкотре наголосив на необхідності дотримуватися правил карантину та режиму самоізоляції.

«Питання самоізоляції не жарт. Ці вихідні показали, що не всі жителі Полтавщини дотримуються вимог самоізоляції та карантину. Вірус поруч. Дуже важливо дотримуватися масочного режиму, мити руки з милом, обробляти антисептичними засобами, не виходити без потреби на вулицю, уникати скупчень людей. Про відомі вам порушення повідомляйте органи поліції. Наше відповідальне ставлення – це наша безпека», – сказав Олег Синєгубов. 

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk